PRESSEMELDING: Aksjonerer for lokal handel

Klistermerke_6x6cm

Nærbutikker over hele landet oppfordrer bygdefolk til å handle mer lokalt. Lørdag 20. oktober blir det aksjonsdag for lokal handel på Coop Marked Bøfjord.

«Handle lokalt – velg nærbutikken» er slagordet for kampanjen, som blir arrangert i samarbeid med det statlige Merkur-programmet for distriktsbutikker.

Kampanjen vil fokusere på hvor viktig butikken er både som møteplass, servicesenter og salgssted for dagligvarer. Målet er å redusere handels-lekkasje og stimulere til mer lokal handel.

Det er ventet at 400 butikker over hele Norge vi delta i den nasjonale kampanjen for lokal handel.

- Når du handler lokalt, er du med på å opprettholde både nærbutikken og et levende lokalsamfunn. Vi ønsker å takke kundene for at de slutter opp om lokalbutikken. Samtidig vil vi utfordre de som handler lite lokalt, til å tenke over hva butikken betyr for bygda, sier seniorrådgiver Per Kjetil Jørgensen i Merkur.

Nærbutikkdagen blir markert på forskjellige måter. De fleste butikkene tilbyr kaffe og kaker til kundene sine denne dagen. Mange legger opp til ekstra aktiviteter i butikken. Noen butikker går ut med spesielle tilbud. Andre benytter anledningen til å invitere ordføreren på besøk.

- Merkur jobber for å utvikle dagligvarebutikker i distrikta slik at de kan gi et best mulig tilbud til kundene sine. Men det er like viktig at folk som bur på bygda, bruker lokalbutikken sin i størst mulig grad. På den måten kan vi sikre utsatte butikker og skape et miljø rundt lokalbutikken. Uten butikk er det vanskelig å få til vekst og tilflytting i ei bygd, sier Per Kjetil Jørgensen i Merkur.

VI SPONSER BØFJORDNETT