Maria og hundane hennar vann prisar på kvalpeshow!

Beste golden retriever

Maria Garthe deltok på kvalpeshow på Villmarksmessa i Melhus i slutten av mars - med meget gode resultat.

Her fortel Maria sjølv om innsatsen til hundane hennar:

"I helgen 21.-22.mars var det Villmarksmesse på Melhus. En av aktivitetene var hundeutstilling. Norsk Retrieverklubb avd. Lørdag arrangerte Norsk Retriever klubb avd. Trondheim og omegn valpeshow og openshow for alle retriever rasene. Jeg deltok med to av mine hunder, og flere av mine valpekjøpere kom og stilte ut sine Golden Edition hunder. 

Først ute var valpene. Jeg hadde lånt med meg en valp som jeg hadde solgt til Anne og Roger Betten i Betna. Valpen, Golden Edition's Wild Card, debuterte på valpeshow, men ble beste golden retriever, og tilslutt 2. Best in show valp!

Også de andre hundene som jeg har oppdrettet, gjorde det veldig bra. Blant annet kom beste golden retriever hannhund fra meg. Mine egen eide hunder gjorde det også upåklagelig bra. Golden Edition's Sing My Lullaby, vant juniorklassen og ble tilslutt 5. beste golden retriever tispe. Og den andre hunden min, Golden Edition's Silvermist, stilte i åpen klassen (klasse for de over 2år), som også hun vant. Hun slo til og ble beste golden retriever tispe, samt beste golden retriever! Til slutt skulle det kåres best in show. Der møttes alle rasevinnerne for å konkurrere mot hverandre. Min "Silvermist" gjorde rent bord, og ble BEST IN SHOW!

Dagen etter var det valpeshow og Matchshow for alle raser. Matchshow fungerer slik at to og to hunder møtes (uavhengig av rase, kjønn, alder), hvor den ene slår ut den andre, og tilslutt står det igjen fire hunder som blir rangert, og det kåres en Matchshow vinner. "Silvermist" deltok der også, og slo ut den ene etter den andre. Og var så nære til å bli matchshow vinner... Hun fikk en flott andre plass.

Det spesielle med hundeutstillingene på Villmarksmessa, er at de kårer Villmarksmessens fineste hund. Søndag ettermiddag møtes ALLE vinnerne fra alle utstillingene som ble arrangert den helgen. Ettersom "Silvermist" ble best in show på Retrieverklubbens utstilling, fikk hun æren av å delta her også! Selv om dette bare er et ekstra stort pluss, så var det nervepirrende å være med. "Silvermist" ble Villmarksmessens tredje vakreste hund!!! Dette var ekstra moro da hun er både eiet og oppdrettet av meg.

Det er ikke bare utseende på hunden som bedømmes, og avgjør hvor bra man gjør det på ei hundeutstilling. Hunden må ha godt gemytt, og oppføre seg fint sammen med andre hunder og mennesker. Dommeren går igjennom hunden fra snuten til halespissen, og blant annet skal tenner/munn sjekkes. Hunden må selvfølgelig vises frem på en best mulig måte, både stående og løpende. Det kreves veldig mye tid, planlegging og trening for å gjøre det bra på hundeutstilling. Derfor er det også veldig moro når man får igjen for alt arbeidet man legger ned."

VI SPONSER BØFJORDNETT